"Role models" - figures inspiradores

cabecera_figuras_inspiradoras.jpg

Descarrega aquí el document informatiu

Role models

Una iniciativa europea

Aquesta iniciativa té per objecte la promoció dels valors europeus entre els joves espanyols a través d'intervencions de persones amb una experiència vital inspiradora.

Es tracta, en definitiva, de desenvolupar accions que promocionin la inclusió social, fomentin la ciutadania activa i reforcin el compromís amb els valors europeus de respecte a la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat i els drets humans.Aquesta acció s'emmarca dins la iniciativa "Role Models" de la Comissió Europea com a part de les mesures de suport dels estats membres per combatre la radicalització i la discriminació social, d'acord amb la Comunicació de la Comissió a el Parlament Europeu, a Consell , a el Comitè Econòmic i social i a el Comitè de les Regions (COM 2016, 379), donant suport a la prevenció de la radicalització que condueix a l'extremisme violent. Així, l'educació i la cultura es manifesten com un element fonamental i facilitador de la integració i de la cohesió social, i com a part de la solució a el problema de la violència.

En aquesta imatge podeu veure els Role Models que ha seleccionat el SEPIE (agència nacional espanyola) per a treballar els valors europeus, la tolerència i la igualtat. Us convidem a que cliqueu a l'enllaç i mireu alguns dels vídeos que ja hi ha disponibles a la seva web.

role models.png